018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Bolonja unapredila nastavu

Komentari: isključeni

Primena Bolonjske deklaracije znatno je unapredila kvalitet nastave, kaže rektor Univerziteta u Nišu profesor doktor Dragan Antic. Studiranje je sada efikasnije, a prisutniji je i mentorski rad između profesora i studenata, dodaje on. Zbog toga, rektor savetuje buduće brucoše da upišu jedan od fakulteta niškog Univerziteta.

Krajem juna kreće upisna groznica, kada svršeni srednjoškolci treba da donesu odluku čime žele da se bave u životu. Univerzitet u Nišu u svom sastavu ima 13 fakulteta koji nude departmane iz najrazličitijih oblasti. Prema rečima rektora, profesora doktora Dragana Antića, svi učenici koji se odluče za neki od ovih fakulteta, mogu biti sigurni da će dobiti kvalitetno obrazovanje, koje predstavlja odličnu osnovu za buduće radno mesto ili dalje usavršavanje.

- Pre skoro deceniju na svim fakultetima Univerziteta u Nišu počela je primena principa bolonjske deklaracije, što je omogućilo da se podigne kvalitet nastave i da studiranje bude efikasnije, ističe rektor.

Antić budućim studentima poručuje da prate tržište rada, kako bi imali uvid u to koja su zanimanja tražena, ali dodaje da ne smeju zapostaviti sopstvene želje.

Uprkos teškoj finansiskoj situaciji u zemlji, fakulteti niškog Univerziteta rade najbolje što mogu i njihovi kadrovi se trude da na najbolji mogući način osposobe studente za zanimanja koja su odabrali. Kvalitetno obrazovanje je nešto u šta budući visokoškolci mogu biti sigurni, dodaje Antić.

Povezane vesti