018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Državljanin Srbije sa porodicom zarobljen u Jemenu

Od:
Komentari: isključeni

BEOGRAD – Srpski državljanin Muhedin Gegić, njegova supruga i četvoro male dece zarobljeni su u ratom zahvacenom Jemenu.

Gegić je za RTS izjavio da je gotovo svakodnevno u kontaktu sa ambasadom u Dubaiju, da čeka da se evakuiše i da misli da će se to uskoro rešiti.

Muhedin Gegić živi u Jemenu od 2006. godine, oženjen je Jemenkom i trenutno se nalazi u gradu Taiz, u kom je, kako je rekao Internet portalu RTS-a, veoma opasna situacija zbog brojnih okršaja u poslednjih nekoliko dana.On ističe da se sada ne oseća bezbedno i dobro u Taizu jer mu je izlazak iz kuće ograničen, a struje ima samo ponekad, a i snabdevanje vodom je kritično.

Srpskoj ambasadi u Kuvajtu se obratio u oktobru i tražio od njih zaštitu ili, kako kaže, bolje receno konzularnu pomoć, ali od tog pokušaja nije bilo ništa.

Onda je, kaže, nakon bombardovanja saudijskih snaga stupio u kontakt sa srpskom ambasadom u Adis Abebi i saopštio im da planira da ode u DŽibuti.
„Oni su odmah kontaktirali ministarstvo u Beogradu i dobio sam za nekoliko dana mejl od naše ambasade u Dubaiju. Onda sam im dao kontakt broj, oni su u kontaktu sa mnom gotovo svaki dan“, kaže Gegić za RTS.

Prema njegovim rečima, oni pokušavaju da ih evakuišu na razne načine, i Ambasada Srbije u Dubaju i Ambasada u Moskvi.
„Trenutno su problem putni listovi – kako ih dobaciti do Jemena“, ističe Gegić.
Tanjug 09.04.2015 10:30
AP Photo/Hani Mohammed