018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Družina hrasta pokrenula kampanju „Zašto nemam poverenja u vakcinaciju“ (VIDEO)

Komentari: isključeni

“Zašto nemam poverenja u vakcinaciju” naziv je akcije ekološkog udruženja “Družina hrasta” sa ciljem da se skrene pažnja na štetnost vakcina. Kako kažu, do današnjeg dana nije objašnjeno zbog čega se posle vakcinacije javlja veliki broj nus pojava. Osim toga, oni traže ukidanje obavezne vakcinacije jer, kako ističu, ne postoje medicinski dokazi da je ona neophodna.

O problemu vakcinacije I njenim lošim stranama u našoj zemlji se ne govori dovoljno, kaže Ivan Jušković iz Udruženja hrasta. Kako ističe, nije neuobičajeno da čujemo za slučajeve dece koja su posle vakcinacije obolela od autizma ili nekog drugog teškog oboljenja, ali javne rasprave na tu temu nema, pa je vakcinacija I dalje obavezna. Zbog toga je, dodaje, I pokrenuta jedna ovakva akcija.

Prema rečima ekološkog aktiviste mnoge vakcine sadrže metale I toksine koji su sami po sebi štetni I čiji efekti na organizam ne mogu da se predvide. Osim toga, on napominje da roditelji ne treba da se plaše kazni ukoliko ne vakcinišu dete, jer su takve mere protivustavne.

Organizatori ove akcije ističu da su posebno problematične polivalentne vakcine, odnosno one koje sadrže više različitih antitela. To, kako kažu, stvara veću mogućnost da organizam negativno deluje na pojedinačne ili čak više sastojaka, pa posledice, ističu, mogu biti velike.

Povezane vesti