018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Druženje učenika povodom Dana sveslovenske pismenosti (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Povodom 24. maja, Svetog Ćirila i Metodija ili Dana sveslovenske pismenosti, četvrtu godinu zaredom učenici Osnovne škole “Hristo Botev” iz Dimitrovgrada dolaze u goste niškim osnovcima. Ove godine škola Ivan Goran Kovačić iz Niške banje, bila je domaćin đaka iz Dimitrovgrada.

Svetog Ćirila i Metodija, Dan sveslovenske pismenosti, kod nas slavi bugarska nacionalna manjina, a u susednoj Bugarskoj to je nacionalni praznak.

Učenici i nastavnici OŠ „Hristo Botev“ započeli su pre četiri godine tradiciju poseta niškim osnovnim školama. To je prilika da se nešto više nauči o najstarijim slovenskim prosvetiteljima, ali i da se uspostave prijateljstva. Učenici i nastavnici OŠ „Ivan Goran Kovačić“ potrudili su se da budu dobri domaćini prijateljima iz Dimitrovgrada.

Orkestar OŠ „Hristo Botev“ iz Dimitrovgrada postoji više od 50 godina, a sama škola je stara 145 godina, kaže direktorka Katarina Simonov. Na domaćim i međunarodnim takmičenjima orkestar je osvojio brojne nagrade, a prošle godine je gostovao u Sofiji na poziv zvaničnika Bugarske.

Povezane vesti