018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Druženje gimnazijalaca sa korisnicima Gerontološkog centra (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Na Dan volontera, 5. decembra, učenici Gimnazije „Bora Stanković“, posetiće korisnike Gerontološkog centra u Nišu. Družiće se sa njima u nameri da im umanje brige i da pokažu kako jaz među generacijama nije nepremostiv.

Za 270 korisnika Gerontološkog centra, druženja sa mladima nikad dosta. Razlog za to je, pre svega, osećaj da je ispred njih vreme koje treba da provedu na najlepši mogući način, i da iza njih ostaju mlađe generacije, korisni članovi društva. Predstojeće druženje inicirali su upravo gimnazijalci ističe direktorka ove ustanove.

Pored stanovanja, ishrane, socijalno-psihološke pomoći i podrške, zdravstvene i opšte nege, fizikalne medicine i rehabilitacije i kulturno-zabavnih aktivnosti, ova Ustanova pruža pomoć u vidu jednog dnevnog obroka i za sedamdesetoro starih i nemoćnih lica koja stanuju u privatnim kućama ili stanovima. Dugo najavljivan dnevni boravak za dementne starije osobe, koji je sa 300.000 dolara finansirala američka vojska, a Grad dao gradsko građevinsko zemljište, još uvek nije otvoreno.

Cena smeštaja u ovoj Ustanovi je od 25.000 do 50.000 dinara,zavisno od komfora koji korisnik sebi može da priušti, na šta utiče i njegovo zdravstveno stanje. Iako postoji interesovanje za širenje postojećih i uvođenje novih usluga, dr Stamenković kaže da će takvi planovi morati da sačekaju povoljnije ekonomske prilike.

Povezane vesti