018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Drugostepena presuda – 25. marta

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Evropski sud za ljudska prava trebalo bi 25. marta da objavi drugostepenu presudu Velikog veća po tužbi srpskih ratnih veterana za isplatu dnevnica. Pravni zastupnik bivših boraca Srđan Aleksić očekuje da ova instanca potvrdi prvostepenu presudu i da borci treba da očekuju isplatu naknada po osnovu dnevnica iz 1999. godine.

- Drugostepenu presudu očekujemo 25. marta, a od trenutka kada ona bude konačna, ostaje rok od 6 meseci da se postigne dogovor sa Vladom Srbije oko načina isplate – istakao je pravni zastupnik bivših boraca Srđan Aleksić. Uporedo, bivši borci podsećaju da je naša država, podvodeći pod socijalnu pomoć, ratnim veteranima iz Topličkog okruga pre nekoliko godina isplatila oko dve milijarde dinara.

Da podsetimo, Evropski sud je 2012. godine već presudio u korist boraca u slučaju Vučković i 29 drugih protiv Srbije, i obavezao našu državu da obezbedi nediskriminatornu isplatu ratnih dnevnica svima koji na to imaju pravo. Međutim, posle žalbe naše države, 15. maja prošle godine održana je rasprava pred velikim većem koje je u roku od tri meseca trebalo da donese konačnu izvršnu presudu.

Povezane vesti