018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Drugo predstavljanje Sretka Divljana Nišlijama (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

U galeriji “Srbija“ do 22.februara biće otvorena izložba slika i crteža Sretka Divljana, umetnika koji živi i radi u Jagodini. Sretko Divljan stvara već skoro pola veka, a na ovoj izložbi našla su se dela nastala u poslednje tri godine.
Umetnost Sretka Divljana obeležena je neobično velikim brojem slika, crteža i grafika u kojima je krajnji ishod upečatljiv crtački dar. Divljan koristi likovne simbole koji su često vezani za detinjstvo ili najraniju mladost, a na slikama i crtežima su doživljaji iz gotovo svih uglova života.
Sretko Divljan završio je Fakultet umetnosti u Beogradu 1973.godine i magistrirao na istom fakultetu dve godine kasnije. Trenutno radi kao profesor na Likovnoj akademiji u Banja Luci u Republici Srpskoj. Izlagao je na preko 70 kolektivnih i ostvario oko 45 samostalnih izložbi u zemlji i nostranstvu.
Izložba u galeriji “Srbija” je njegovo drugo predstavljanje u Nišu. Prethodnu izložbu imao je u Paviljonu u Tvrđavi pre nešto više od 30 godina. Izložba će biti otvirena do 22.februara.