018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Drugo polugodište po planu (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Drugo polugodište počeće u svim školama nišavskog okruga, kao što je I predviđeno školskim kalendarom, 20. januara, rekao je za Nišku televiziju načelnik Školske uprave Živomir Jovanović. Hoće li, međutim, časovi trajati po pola sata ili 45 minuta za sada se ne zna. Ono što je poznato jeste da će sve škole koje su 22. decembra na jedan dan obustavile nastavu morati da ga i odrade.
Iako se spekulisalo da zbog štrajka dela prosvetnih radnika, ocene na prvom poluđu neće biti zaključene, pa shodno tome drugo polugodište neće početi na vreme, praksa je pokazala suprotno. Predviđeni školski kalendar je, prema rečima načelnika Školske uprave Nišavskog okruga, Živomira Jovanovića, ispoštovan.

Ono što je i dalje neizvesno jeste dužina trajanja časova. Hoće li trajati propisanih 45 minuta ili će deo nastavnika ipak nastavu držati pola sata, znaće se pouzdano tek u utorak. Izvesno je, međutim, da će svi oni koji nisu radili 22. decembra tokom totalne obustave nastave, taj dan morati da nadoknade.
Četiri reprezentativna sindikata zaposlenih u prosveti, podsećamo, od 17. novembra štrajkuju skraćenjem časova na 30 minuta. Oni traže izuzimanje prosvete iz smanjenja plata u janom sektoru, potpisivanje Posebnog kolektivnog ugovora i donošenje novog Zakona o obrazovanju.