018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Drugo hapšenje emigranata ove nedelje

Komentari: isključeni
Tagovi:

Niška policija uhapsila je juče tri Pakistanca i još šest državljana Gambije, Senegala i Obale Slonovače. Oni su putovali bez isprava i prekršili Zakon o strancima. Ovo je drugo hapšenje emigranata za nedelju dana.

U Niškom zatvoru je sve više azilanata. Nije prošlo ni pet dana od kako je niška policija uhapsila 16 stranaca na Bulevaru 12. februar i glavnoj Autobuskoj stanici, a zatvor je već dobio nove emigrante. U nedelju na putu Mramor-Krušce pronađeno je šest državljana Gambije, Senegala i Obale Slonovače. Svi su došli iz pravca Makedonije.

I to nije bila jedina lokacija na kojoj su uhapšeni stranci bez isprava. Na glavnoj Železničkoj stanici u Nišu uhapšena su trojica Pakistanaca.

Prošle nedelje su se iza rašetaka našli i državljani Malija, Konga, Bangladeša i Pakistana. Svim uhapšenim strancima prekšajni sudija prvo je izrekao novčane kazne od deset i jedanaest hiljada dinara, međutim pošto su svi bili bez para, kazna je preinačena u deset i jedanaest dana zatvora. Zbog kršenja Zakona o strancima, emigrantima je izrečena i zaštitna mera udaljenja sa teritorije Republike Srbije u narednih godinu dana.

Povezane vesti