018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Druga knjiga „Azbuka nečistoće“ (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Deset godina nakon objavljivanja prve, Niš je dobio i drugu knjigu „Azbuka nečistoće“, koju potpisuju karikaturista Aleksandar Blatnik i kolumnista Timošenko Milosavljević. Učešćem u ovom Projektu, Javno-komunalno preduzeće „Mediana“ želi da utiče na svest građana, kako bi sačuvali životnu sredinu.

JKP „Mediana“ započelo je bitku za unapređenje javne higijene i izdavanjem knjige u kojoj poznati niski kolumnista Timošenko Milosavljević, između ostalog piše:  Znam u kom grmu leži zec. U cistom; Zagađivač – ponavljač; Znam ulice gde su posekli drveće i zasadili beton. I on se, nažalost, primio.

Pojam ekologije čitaoci ove knjige upoznaće i kroz karikaturu, jer je poznato da se svaka kritika lakše podnosi ukoliko je plasirana na duhovit način.

Kada je u pitanju javna higijena jedan od primarnih zadataka je formiranje fondova za zaštitu životne sredine na opštinskom nivou, iz kojih bi bilo finansirano uklanjanje divljih deponija, za šta Grad Niš godišnje izdvaja čak 20.000.000 dinara. Samo taj podatak govori koliko bi promenom svojih navika mogli promeniti i sliku grada i sliku sela, a novac uložiti u, na primer, modernizaciju bolnica i škola, ili izgradnju novih sportskih terena.

Povezane vesti