018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

DRI objavila izveštaje o reviziji poslovanja sedam opština

Od:
Komentari: isključeni

BEOGRAD -Državna revizorska institucija (DRI) objavila je na svom sajtu izveštaje o reviziji konsolidovanih finansijskih izveštaja završnog racuna budžeta i pravilnosti poslovanja beogradskih opština Stari grad, Mladenovac, Rakovica i Zemun, kao i Rume, Sjenice i Gornjeg Milanovca za 2013. godinu.
Generalni državni revizor Radoslav Sretenović rekao je nedavno da će DRI objaviti do kraja godine oko 130 izveštaja o reviziji finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja mnogih instutucija i preduzeća poput Državne lutrije Srbije, ali i fakulteta, opština i gradova, kao i zdravstvenih ustanova.
Revizije, kao i prethodnih godina započete u prvoj polovini godine, a do kraja godine će biti objavljeni svi izveštaji koji su predviđeni programom revizije. DRI po Programu revizije za 2014. godinu, revidira završni račun budžeta i 73 subjekta revizije.
Kada se tom broju izveštaja o reviziji dodaju i izveštaji o reviziji sastavnih delova finansijskih izveštaja i izveštaji o reviziji odazivnih izveštaja, očekuje se da će do kraja godine biti objavljeno oko 130 izveštaja o reviziji.
Prvi izveštaj o reviziji koji je objavljen pre nekoliko dana odnosi se na finansijske izveštaje i pravilnost poslovanja Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita u 2013. godini.
Kako je najavljeno, uskoro će DRI objaviti izveštaj o reviziji finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja za 2013. godinu Državne lutrije Srbije, Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu, Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu, Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, Komesarijata za izbeglice, kao i Republičkog hidrometeorološkog zavoda.
Uslediće i izveštaji za opštine Kula i Vlasotince, gradskih opština u Nišu- Medijana i Niška Banja, Instituta za javno zdravlje Niš, Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, JP „Nacionalni park Đerdap“ u Donjem Milanovcu.
Tanjug 27.11.2014 15:44
Foto Tanjug, R. Prelić, arhiva