018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Dragoljub Bekvalac donirao 100 000 dinara Centru „Mara“ (VIDEO)

Trener niškog „Radničkog“ Dragoljub Bekvalac donirao je 100 000 dinara Centru za dnevni boravak dece, omladine i odraslih lica mentalno ometenih u razvoju “Mara” u Nišu. Zbog humanog gesta korisnici „Mare“ priredili su mu priredbu kojom su ujedno i pozvali druge ljude dobre volje da se priključe humanoj akciji.

Nakon što je šef stručnog štaba superligaša „Radičkog“, Dragoljub Bekvalac, čuo da je otkazana humanitarna utakamica veterana Srbije i Hrvatske na kojoj je trebalo da se skupi prilog za ovu ustanovu, odlučio je da reši problem i pomogne „Marinim“ korisnicima.

- Kada sam u novinama pročitao da je otkazana utakmica došao sam na ideju da pomognem korisnicima “Mare”. Nadam se da će moj gest podstaći humane ljude u Nišu da se odazovu i priključe humanoj akciji – kaže Bekvalac.

Roditelji korisnika “Mare” imaju samo reči hvale na račun trenera iz Novog Sada.

- Želimo da se zahvalimo gospodinu Bekvalcu, ali ono što je važnije u ovakvim humanim gestovima jeste što se skreće pažnja javnosti da je osobama ometenim u razvoju  neophodna pomoć kako bi njihov boravak u ustanovama bio što kvalitetniji – rekao je Blagoje Veljković, jedan od roditelja korisnika ove ustanove.

Gest Dragoljuba Bekvalca dobar je primer svima koji imaju mogućnosti da pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija, kaže direktor centra „Mara“, Miloš Ranđelović.

- Donirani novac iskoristićemo za manifestacije koje organizujemo za korisnike I za sve ono što im je potrebno za kreativne radionice – dodao je Ranđelović.

Podsetimo, u centru “Mara” dnevno može da boravi oko 60 korisnika što je nedovoljno za potrebe grada Niša, ističe Ranđelović i dodaje da ga raduje najava da će 15. oktobra ipak biti održana humanitarna utakamica veterana Srbije i Hrvatske.

Povezane vesti

  • Juznjak

    Sta Vam je sa snimkom ?