018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Dragan Bujošević novi direktor RTS-a

Od:
Komentari: isključeni

BEOGRAD – Upravni odbor Radio-televizije Srbije izabrao je danas novinara iz Beograda Dragana Bujoševića za generalnog direktora javnog servisa.

Predsednik Upravnog odbora RTS-a Zoran Popović rekao je posle sednice, na kojoj je Bujošević izabran za generalnog direktora, da je bilo više dobrih kandidata.

Popović je za RTS rekao da je Bujošević dobio šest glasova članova Upravnog odbora, što je dvotrećinska većina ukupnog broja članova i da bi za mesec dana trebalo da stupi na dužnost.

U ime Upravnog odbora Popović je čestitao Draganu Bujoševiću i RTS-u.

Proces glasanja završen je za pola sata, ističu u Upravnom odboru.

„Sve one priče da niko neće biti izabran, da je konkurs namešten nisu bile tačne. Mislim da smo uspešno, veoma kolegijalno obavili taj posao“, istakao je Popović i naveo da su pred novim generalnim direktorom ozbiljni zadaci.

„Veoma težak posao. Tu je pitanje pretplate, takse, dalja sva pitanja u vezi sa finansijama. Pred Bujoševićem stoji velika reogranizacija medijske ustanove, nova sistematizacija radnih mesta i još niz poslova“, objasnio je Popović.

Novi direktor Dragan Bujošević rekao je da postoji nekoliko predloga za rešavanje finansijske situacije, o kojima bi trebalo razgovarati sa predstavnicima različitih ministarstava.

„Drugi deo se tiče samog programa RTS-a, pre svega informativnog programa, koji bi trebalo da ostane otprilike kakav jeste. Da zadrži taj profesionalni nivo i ako može da ga poboljša, zato što RTS do sada, koliko sam ja shvatio, nije imao primedbi da ne ispunjava te standarde, i to je dobro i pohvalno za RTS“, rekao je Bujošević i istakao da više niko ne govori o RTS-u na loš način.

Konkurs za generalnog direktora UO Radio-televizije Srbije objavio je 10. februara. Prijavilo se 26 kandidata, a formalno-pravne uslove ispunilo je 11.

Bujošević je rođen u Beogradu 1954. godine. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka, smer novinarstvo. Bio je glavni urednik Evropljanina i Politike, a radio je i u NIN-u kao novinar i zamenik glavnog urednika.

Dobitnik je brojnih nagrada: Godišnje nagrade Politike, Nagrade „Duda Timotijević“ za unapređenje TV novinarstva 2001, Nagrade BK fondacije za novinarstvo i publicistiku 2002. godine, Nagrade „Staša Marinković“ lista Danas za analitičko novinarstvo 2008. godine.

Objavio je knjigu „5.oktobar – 24 casa prevrata“.

Tanjug 05 Maj 2015 20:22
Foto Tanjug/arhiva