018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Dr Miloš Vesin gost Medicinskog fakulteta

Jedan od najvećih retoričara protojerej – stavrofor dr Miloš Vesin gostovao je sedmi put u našem gradu, kako bi Nišlijama govorio o povezanosti pravoslavlja i prenatalne psihologije.

Kako je istakao pred stručnom javnošću na Medicinskom fakultetu, briga o još nerođenoj bebi ima uticaj na kasniji razvoj deteta, i sa pravoslavnog gledišta, početak Svetog Jevanđelja po Luki je svojevrsna prenatalna psihologija koja predstavlja vezu između medicine i duhovnosti.

U veku savremene porodice, koja je otvorena prema nastojanju da se detetu obezbede uslovi za razvoj prema njegovim interesovanjima, snazi i sposobnostima, prenatalna psihologija dobija značajno mesto, poručio je sveštenik Srpske pravoslavne crkve i profesor Srpskog pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Americi dr Miloš Vesin.

Pored odgovarajuće ishrane trudnice, socijalne i psihološke atmosfere u kojoj buduća majka živi, za funkcionisanje porodičnog sistema, dr Miloš Vesin kaže, značajna je i emocionalna povezanost između majke i deteta u stomaku.

U znak zahvalnosti dr Milošu Vesinu što je drugi put boravio na Medicinskom fakultetu, dekan ove visokoobrazovane ustanove uručio mu je Hristov monogram.

 

 

 

 

 

Povezane vesti