018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Đorđević:Prekid protesta kad se usvoje izmene zakona

Od:
Komentari: isključeni

BEOGRAD – Advokati će prekinuti protest kada Skupština Srbije usvoji izmene propisa o javnom beležništvu koje su usaglasili stručni timovi Advokatske komore Srbije (AKS) i Ministarstva pravde i pošto dobije autentično tumačenje Poreske uprave o primeni nedavno izmenjene Uredbe o paušalnom oporezivanju advokata, rekao je danas predsednik Advokatske komore Srbije (AKS) Dragoljub Đorđević.
On je novinarima posle sednice Upravnog odbora AKS rekao da treći zahtev advokature – smena ministra pravde – nije neophodan uslov za prekid protesta advokata.
Skupština AKS zakazana je za petak 16. januar, rekao je Đorđević.
On očekuje da će Skupština advakta Srbije doneti uslovnu odluku o prekidu protesta, odnosno da će se obustava rada nastaviti do usvajanja dogovorenih zakonskih izmena u parlamentu i njihove objave u Službenom glasniku.
Đorđević je rekao da će AKS već danas uputiti dopis Ministarstvu finansija sa molbom da do petka dobiju autentično i zvanično tumačenje za primenu Uredbe kojom se predviđa da advoaktima paušalni porez za ovu godinu bude povećan najviše 10 odsto u odnosu na prošlu godinu.
Advokati u celoj Srbiji počeli su protest sa obustavom rada 17. seprembra prošle godine tražeći izmene propisa o javnom beležništvu, regulisanje paušalnog oporezivanja i smenu ministra pravde.
Tanjug 10.01.2015 15:13
Foto Tanjug/video