018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Doprinos niških izviđača kampanji “Očistimo svet“ (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

“Da nam Nišava bude čista“ je tradicionalna manifestacija koju je i ove godine organizovao odred izviđača porečana Školski brod “Jadran“.
Kroz takmičarske discipline izviđači iz Niša i Beograda poručili su građanima da treba više da vode računa o zaštiti reka i životne sredine.
Akcija “Da nam Nišava bude čista“ deo je programa svetske kampanje “Očistimo svet“ i promotivne ekološke aktivnosti Ekopolisa. Učestvovalo je 10 niških i “Breza“,izviđački odred iz Beograda.
Odred izviđača porečana Školski brod “Jadran“, specijalizovan je za rad na vodi. Pčelice i poletarci takmičili su se u oblasti ekologije i zaštite životne sredine a izviđači i planinke u veslanju i izradi splavova.
Manfestaciju je podržala GO Palilula jer i odred izviđača porečana Školski brod Jadran aktivno učestvuje u opštinskim manifesacijama.
Povodom gradske slave i Palulske večeri, odred izviđača porečana učesvovao je i u kampu mladih na Bubnju, Nišavskoj i Moravskoj regati. Sadržajan program obuke sprovodi i u školi na Oblačinskom jezeru.