018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Donjeck proglasio nezavisnost, na Krimu ubijen vojnik

Od:
Komentari: isključeni

KIJEV – Predstavnici gradova regiona Donbas u istočnoj Ukrajini izglasali su danas rezoluciju o proglašenju „Donjecke narodne republike“, nezavisne od Ukrajine. Proruski demonstranti provalili su u vladinu zgradu u Luganjsku, gde je smešteno lokalno sedište državne bezbednosti i zaplenili oružje, pa je policija zatvorila ulaze u grad. Ruski vojnik ubio je oficira ukrajinske mornarice u spavaonici kasarne na istoku Krima.
Predstavnici gradova regiona Donbas u istočnoj Ukrajini izglasali su danas rezoluciju o proglašenju „Donjecke narodne republike“, nezavisne od Ukrajine. „Proglašavamo stvaranje suverene države Donjecke narodne republike“, saopšteno je u sali regonalne uprave, što su delegati propratili glasnim odobravanjem, uz povike „ura“, preneli su ruski mediji.
Rusija neće dozvoliti da nevladine organizacije na njenoj teritoriji budu iskorićene u destruktivne svrhe, kako se to desilo u Ukrajini, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin. „Treba jasno praviti razliku između zakonite opozicione društvene aktivnosti koja postoji u svakoj demokratskoj državi, i ekstremizma koji se gradi na mržnji, raspirivanju međunacionalne i socijalne netrpeljivosti, negiranju zakona i ustava“, izjavio je šef Kremlja na zasedanju kolegijuma Federalne službe bezbednosti.