018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Donjeck pod vatrom

Komentari: isključeni
Tagovi:

Ukrajinska vojska obnovila je artiljerijsku paljbu po Donjecku, javila RIA Novosti prenoseći da je najmanje sedam pripadnika Desnog sektora ubijeno, a sedam ranjeno.

Kako javlja izveštač te agencije, artiljerijska paljba dolazi iz pravca aerodroma u Donjecku i sela Peski, koji su pod kontrolom ukrajinskih snaga. Za sada nema podataka o novim žrtvama i šteti.

Pozivajući se na predstavnike samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR), RIA Novosti izveštava i da su u utorak uveče ustanici ubili sedmoricu aktivista Desnog sektora.

„Autobus sa naoružanim ljudima u utorak uveče iznenada je napao naš punkt u selu Mandrikino (južno predgradje Donjecka). Ubili su našeg snajperistu, posle čega su sa punkta ustanici otvorili vatru po autobusu“, rekao je taj predstavnik DNR.

Kod ubijenih i ranjenih pronađene su legitimacije aktivista nacionalističkog Desnog sektora, a ustanici pretpostavljaju da je autobus dolazeći iz Zaporoške oblasti zalutao, jer se nedaleko odatle nalaze pozicije ukrajinske vojske i Nacionalne garde.

Ukrajinska agencija Ukrinform prenela je da je lider Desnog sektora Dmitrij Jaroš na nalogu na „Fejsbuku“ potvrdio informaciju o tom sukobu.

(b92.net)

 

 

Povezane vesti