018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Donacijom opremljena dečja igraonica u Sigunoj kući (VIDEO)

Komentari: isključeni

Sigurna kuća je za žene i decu žrtve porodičnog nasilja više od četiri zida. Svaka donacija koristi se za opremanje prostorija, kako bi se štićenici ove ustanove lepše osećali i lakše prebrodili probleme. Danska organizacija “Lions club international” donirala je Sigurnoj kući oko 4000 evra i taj novac je iskorišćen za opremanje dečje igraonice i nabavku drugih neophodnih potrepština.

Novac za opremanje donirala je nevladina organizacija iz Danske Lajons klab internešnl koja se bavi humanitarnim radom. Njihovi predstavnici često borave u Nišu I pomažu onima kojima je to potrebno.

Socijalna pitanja su među prioritetima za gradsku vlast, kaže gradski većnik Branislav Ranđelović, koji se zahvalio na donaciji i istakao da je svaka pomoć, kada je reč o ovoj oblasti, dobrodošla.

U Sigurnoj kući u ovom trenutku boravi 5 žena i šestoro dece. Osim što je opremljena igraonica, nabavljeni su i televizor, dvd player, radni stolovi, , posteljine, sredstva za ličnu higijenu, kao I druga neophodna oprema kako bi se štićenicima bar malo olakšao život.

Povezane vesti