018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Donacija Sigurnoj kući (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Kompanija SBB donirala je opremu za praćenje digitalne televizije i televizor Sigurnoj kući i Roditeljskoj kući u Nišu. Kako kažu, ove donacije su im značajne, a naročito Sigurnoj kući čiji je račun u blokadi.
Račun Sigurne kuće je u blokadi zbog dugovanja od oko 2 i po miliona dinara iz 2013. godine. Direktorka ove ustanove Sonja Šćekić kaže da to ne ugrožava korisnice kojih trenutno ima 6 kao i dvoje dece. Trenutne potrebe, kažu, finansiraju iz donacija, a tražili su i pomoć od Grada.
Donacija kompanije SBB im znači jer će moći da gledaju digitalne kanale na novom televizoru. SBB je ovo omogućio i korisnicima Roditeljske kuće u kojoj se trenutno nalaze 2 porodice.
SBB od 2013. godine obezbeđuje besplatan internet i kablovsku Roditeljskoj kući, a ni Sigurna kuća više neće plaćati ove usluge.
Donaciju je na Sigurnu kuću usmerila gradska opština Palilula, koja, kako kažu, na taj način pomaže ovakve ustanove na svojoj teritoriji.
SBB je digitalizovala ukupno 16 ustanova koje se bave socijalnom zaštitom u Srbiji, a sledeća donacija ide u Leskovac, kažu u ovoj kompaniji i apeluju i na ostale firme da pomognu najugroženijima.