018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Donacija Klinici za dečju hirurgiju i ortopediju (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

“Dečji osmeh je ono najvrednije što smo želeli da vidimo na licima najmanjih pacijenata”, istakao je gradonačelnik Prof. dr Zoran Perišić prilikom posete Klinici za dečju hirurgiju i ortopediju povodom novogodišnjih praznika.
Deci je posle prigodne predstave ansambla niškog lutkarskog pozorišta, deda mraz uručio pokolone koje je obezbedio grad, a Onkološkom odeljenju klinike, JKP Naissus doniralo je LCD televizor i stolice za decčju trpezariju.
Glumci niškog lutkarskog pozorišta izvešće 42 predstave povodom novogidišnjih i božićnih praznika u niškim ustanovama i preduzećima. Prvu predstavu namenili su mališanima dečje klinike za hirurgiju i ortopediju KC Niš. Grad je u saradnji sa društveno odgovornim kompanijama obezbedio za svu decu prigodne poklone.
Dečja klinika za hirurgiju i ortopediju ima 30 pacijenata a godišnje kroz ovu zdravstvenu ustanovu biva zbrinuto, lečeno i opservirano oko 30 000 najmlađih pecijanata, kaže direktorka Anđelka Slavković.
Lekari dečje interne klinike KC Niš trude se da deci i roditeljima obezbede najbolje uslove za lečenje i oporavak.
Grad Niš, JKP Naisus kao i Lutkarsko pozorište započeli su kampanju darivanja dece povodom novogodišnjih praznika. Oni apeluju i na druga preduzeća, ustanove i kompanije da slede njihov primer i pridruže se ovoj humanoj kampanji.