018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Donacija GO Pantelej i Aktiva žena Sigurnoj kući (VIDEO)

Komentari: isključeni

Broj žena i dece žrtava nasilja u stalnom je porastu. Četiri žene sa decom trenutno se nalaze u regionalnoj Sigurnoj kući u Nišu, koja je među retkim utočištima ovog tipa koja funkcionišu kao gradska ustanova. Štićenicama je, u cilju oporavka od traume, mnogo toga neophodno. U nameri da upravo njima pomogne predsednik GO Pantelej i članice Aktiva žena posetili su ovu ustanovu i uručili donaciju.

U Sigurnu kuću dolaze žene koje su žrtve porodičnog nasilja. Kako bi se što pre oporavile od traume kroz koju, u većini slučajeva, dugo prolaze, psiholozi kažu da im je potrebno osnaživanje u svakom smislu, kao i odeća i osnovne životne namirnice. Zbog toga, predsednik GO Pantelej Srđan Savić i predstavnice Aktiva žena prikupili su 30 kilograma paketa zimnice i dečju odeću za štićenice Kuće.

Ustanova u svakom trenutku ispunjava sve potrebne uslove za smeštaj 25 žena sa decom, i svaka pomoć je dobrodošla,  kaže direktorka Sigurne kuće Sonja Šćekić. Da bi još bolje funkcionisala, adaptira se prostor za dečju igraonicu od 30 metara kvadratnih, a uskoro će se inostranim donacijama izgraditi i nova kuhinja i trpezarija od 90 metara kvadratnih.

“Četiri hiljade evra nam je donirala danska NVO za adaptaciju igraonice, dok je pre dve nedelje oko 13.000 evra donirala norveška ambasada i to za rekonstrukciju kuhinje i trpezarije”, rekla je Sonja Šćekić – direktorka Sigurne kuće Niš

Radovi će biti završeni na proleće, za kada je još ranije najavljena i rekonstrukcija stare zgrade u blizini Sigurne kuće, kako bi na tom mestu bila policijska stanica i time povećala bezbednost žrtava porodičnog nasilja.

 

 

 

Povezane vesti