018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Dominacija niških ronilaca, svetski rekord Petrovića!

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Takmičari RK NaisSub dominirali su u nacionlnoj konkurenciji na Otvorenom prvenstvu Srbije u ronjenju na dah, koje je ovog vikenda u organizaciji ovog kluba održano na bazenu SC Čair. Oni su osvojili osam medalja, uz cetiri interanacionalne u konkurenciji 28 takmičara iz Srbije, Hrvatske, Grčke i Rusije.

Istakla se Milena Radić sa tri zlata na državnom nivou, uz jedan nacionalni rekord, te dva srebra i jednu bronzu u međunarodnoj konkurenciji.

Senka Vujčić domogla se dva bronzana odličja na državnom nivou u dinamičkoj i statičkoj apnei. Ivica Stojanović osvojio je bronzane medalje u dinamičkoj apnei sa i bez peraja, a Marko Todorovic srebrnu medalju u nacionalnoj i bronzanu u internacionoj konkurenciji u statičkoj apnei.

Na ovom takmičenju oboren je i svetski rekord u statičkoj apnei. Član beogradskog „Kalipsa“, Branko Petrović pomerio je dosadašnji rekord sa 10 minuta i 18 sekundi na 10 minuta i 30 sekundi.

Od inostranih takmičara najuspešniji su bili Hrvati – zvanična svetska rekorderka Katarina Zupčić kod dama i Bruno Šegvić kod muškaraca.

 

Povezane vesti