018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Domaćinstva bez duvanskog dima

Komentari: isključeni

Nacionalni dan bez duvanskog dima, 31. januar, ove godine obeležava se pod sloganom „Domaćinstva bez duvanskog dima“.
Tim povodom, Centar za prevenciju niškog Doma zdravlja, zajedno sa Institutom za javno zdravlje i Upravom za obrazovanje, kulturu, omladinu i sport, organizovao je edukativne i promotivne aktivnosti.

Centar za prevenciju niškog Doma zdravlja poslednjih godina beleži sve više onih koji se odvikavaju, ili su potpuno prestali da puše. Nacionalni dan bez duvanskog dima prilika je da se ohrabre svi koji su uključeni u rad edukativnih radionica za odvikavanje od pušenja, ali i oni koji su spremni da to učine radi sopstvenog i zdravlja svoje porodice.

Predstavnici Centra za prevenciju bolesti zavisnosti Odseka za mlade, Uprave za obrazovanje, kulturu, omladinu i sport, posle okončane edukcije koju je vodila Ana Milenković, podelili su sertifikate vršnjačkim edukatorima.

Očuvanje zdravlja i smanjenje trosškova, najčešći su razlozi naših sugrađana koji su prestali da puše, zapažanje je predstavnika Instituta za javno zdravlje Niš.

Niški studenti medicine i farmacije povodom 31. januara, Nacionalnog dana bez duvanskog dima, delili su u Domu zdravlja edukativni materijal građanima i pacijentima.

Povezane vesti