018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Domaće firme pioritet Grada

Komentari: isključeni

Razvoj domaćih firmi jeste i biće prioritet Grada, jer se upošljavanjem novih radnika zbrinjava više porodica, istakao je gradonačelnik Niša, prof. dr Zoran Perišić. On je prilikom obilaska, Fabriku za preradu mesa „Biftek“, u kojoj radi više od 600 ljudi, naveo kao pozitivan primer. Grad će ovoj firmi pomoći da proširi proizvodnju i zaposli oko 100 ljudi.

Biftek je pre više od 10 godina osnovala porodica Radojević, a trenutno je jedna od 3 najveće firme koje se bave proizvodnjom i preradom mesa u Srbiji. Ovakve kompanije treba da budu uzor svima koji imaju ideju za biznis, a Grad će svakako podržavati svaku kvalitetnu inicijativu.

U ovoj fabrici radi više od 600 ljudi, kako u proizvodnji, tako i u 70 maloprodajnih objekata po Srbiji, a uspeh duguju vrednom radu, zalaganju i dobroj saradnji. U planu je i proširenje proizvodnje kao i nova klanica, kojom će se pomoći i niškim selima zapošljavanjem kooperanata.

Industrija mesa „Biftek“ dnevno preradi više od dvadeset hiljada kilograma mesa, a do kraja godine planira se dupliranje proizvodnje, što će ujedno biti prilika i za prijem novih radnika.

Povezane vesti