018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Domaće agencije – najpouzdanije (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Uoči sezone godišnjih odmora građani su često u nedoumici koju agenciju odabrati, a da ne budu prevareni. U protivnom, zaštitu svojih prava mogu zatražiti u turističkoj inspekciji.

Ponudu aranžmana turističkih agencija preko interneta treba izbegavati, jer, u protivnom, niška turistička inspekcija ne može štititi prevarenog kupca. Najbolje je korisiti usluge ovdašnjih agencija, posle upoređivanja onoga što nude, preporučuju inspektori.

Za poslednjih 15 godina licencu je u Nišu izgubilo 5 turističkih agencija. Nepoštovanje programa putovanja, loš hotelski smeštaj i uslovi prevoza, najčešći su razlozi izricanja takve sankcije. Svoja prava prevareni turista može ostvariti na nekoliko načina.

Pored Beograda i Novog Sada, i Niš je dobio kategoriju turističkog grada. Stranci se ponekad žale na uslove smeštaja u lokalnim hotelima, za šta se izriču novčane kazne od 10.000 do 30.000 dinara. Istovremeno, raste  ponuda domaćih hotela, koji su, po rečima turističkih inspektora, zanimljivo opremljeni i sve funkcionalniji .

Povezane vesti