018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Dom zdravlja u akciji (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Iako bi na preventivni lekarski pregledi trebalo da budu navika svih građana ima i onih koji, što zbog straha od rezultata, što od lekara, retko kontrolišu svoje zdravlje. Akcije koje sprovodi dom zdravlja, takozvani “Bazari zdravlja“, imaju za cilj da preventivno deluju i da brže i u prijatnijoj atmosferi omoguće građanima da provere opšte zdravstveno stanje.
Nakon ovakvih akcija dva do pet odsto Nišlija postane pacijent niskog Doma zdravlja. To pokazuje da jedan broj građana ovde ili otkrije neki problem ili dobije savet da se javi lekaru. Za one koji iz različitih raloga ne kontrolišu redovno zdravlje akcije poput “Bazara zdravlja“ itekako mogu biti korisne.
Akcije u kojima se mogu kontrolisati šećer, pritisak i koža, dobiti saveti o zdravom načinu života. Ovakve aktivnosti Dom zdravlja sprovodi nekoliko puta godišnje ne samo u gradu već i u seoskim područjima.
Ovoga vikenda akcija “Bazar zdravlja“ održana je ispred Niškog kulturnog centra u prepodnevnim časovima pa su oni koji žive na Paliluli ali i ostale Nišlije mogli da besplatano provere zdravlje van ordinacija