018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Dogovor postignut, deponija odblokirana (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Niška deponija konačno je odblokirana nakon što je potpisan Protokol između Grada Niša i opštine Doljevac o priključenju Belotinca na vodovodnu mrežu. Sutra bi trebalo da stručnjaci iz javno komunalnog preduzeća „Naissus“ dostave tehnička rešenja za ovaj poduhvat, a u ponedeljak se očekuje potpisivanje ugovora kojim bi problem vodosnabdevanja u Belotincu i okolini trebalo da bude rešen.

Nakon višednevne blokade niške deponije, Predstavnici Belotinca i okolnih sela su se sastali sa gradonačelnikom Niša, predsednikom opštine Doljevac i nadležnima u javno komunalnim preduzećima i konačno došli do rešenja kojim su zadovoljne sve strane. Epilog – deponija je odblokirana i priprema se regulisanje bezbednog vodosnabdevanja pojedinih doljevačkih sela.

U rešavanju ovog problema zajednički će učestvovati Grad Niš i opština Doljevac. Grad administrativno i tehnički, a opština finansijski.

Višednevna blokada deponije prepunila je niške kontejnere i kante. U javno komunalnom preduzeću Mediana kažu da su se trudili da, uprkos specifičnim okolnostima, redovno odvoze smeće i da će ih ova situacija dodatno koštati.

Niška deponija je, prema rečima prvog čoveka grada,ekološki problem od samog svog početka 1968. godine. Konačno rešenje nudi izgradnja regionalne deponije za koju će do 15. Maja Grad raspisati tender za javno-privatno partnerstvo.

Povezane vesti