018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Dodik ostaje predsednik RS, Ivanić srpski član Predsedništva

Komentari: isključeni

Aktuelni predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ostaje na toj funkciji i u narednom mandatu, pokazuju najnoviji preliminarni rezultati Centralne izborne komisije (CIK). Novi članovi Predsedništva BiH iz redova bošnjačkog, hrvatskog i srpskog naroda su Bakir Izetbegović, Dragan Čović i Mladen Ivanić, pokazuju preliminarni, nezvanični i nekompletni rezultati Centralne izborne komisije (CIK) objavljeni danas.

Lider Partije demokratskog progresa i kandidat Saveza za promene za člana Predsedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić izjavio je danas da smatra da je njegova pobeda na opštim izborima sada izvesna i da glasovi iz inostranstva, koji još nisu prebrojani, ne mogu ugroziti njegov rezultat.

Ivanić je, na konferenciji za novinare, obećao da će čuvati Republiku Srpsku, ističući da će ona s njim biti sigurna i stabilna, prenela je Fena.

Kako je potvrđeno iz Komisije, Izetbegović (SDA) je osvojio 226.860 glasova, odnosno 32,74 odsto, Čović (HDZ BiH) 88.994 – 51,52 odsto, a Ivanić (Savez za promene) 279.822, odnosno 48,31 odsto, prenosi portal Klix. ba.

Povezane vesti