018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Dodeljene nagrade „Šetač“ (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Organizacija civilnog društva “Proaktiv“četvrti put nagradila je zaslužne Nišlijke i Nišlije za građanski aktivizam. Među 6 ovogodišnjih dobitnika nagrade „Šetač“ jeste i zaštitnik građana Saša Janković.

Samo aktivni građani i građanke mogu menjati društvo. U obrazloženju zbog čega je zaštitnik građana Saša Janković dobitnik ovogodišnje nagrade „Šetač“, između ostalog, stoji da je svojim angažovanjem izgradio instituciju koja nije fikus demokratije.

Zbog toga što je u svim šetnjama civlinog sektora i 37 godina u novinarstvu, nagrada „Šetač“ pripala je i dopisniku Radio Beograda Ozrenu Rašiću.

Festivali “Besktvo u prirodu“,“Bauk“,“UrbaNiš“, osnivanje fondacije „Vuk Stoiljković“ , jačanje aktivizma mladih, bitka za rodnu ravnopravnost, samo su deo angažovanja, koji su Aleksandru Strahinić kvalifikovali da bude jedna od dobitnica priznanja.

U oblasti javne uprave, a za uključivanje mladih u civilni sektor, nagrađen je i gradski većnik Milan Pešić.

Za profesionalno izveštavanje i borbu protiv nepotizma i istinu, nagradu „Šetač“,u oblasti medija dobila je urednica niškog dopisnistva RTS-a Dragana Sotirovski. U sferi biznis sektora ,zbog zaposlenja osamnaestoro mladih u okviru IT akademije,titulu je dobio Goran Mladenović, menadžer NIKET klastera. Za uhlebljenje 1300 klijenata, kroz projekte dodele kredita za pokretanje sopstvenog biznisa, nagrađen je i predsednik Udruženja „Eneka“ Milivoje Jovanović.

Zajedno sa aktivnim sugrađanima, Organizacija civilnog društva “Proaktiv“,pokrenula je pre tri godine inicijativu za uspostavljanje nagrade „Šetač“,u nameri da ohrabi građanski aktivizam.

Dobitnici nagrada su saglasni da sada imaju još veću obavezu u razvoju građanskog društva, gde su ,prema rečima zaštitnika građana, Saše Jankovića, još uvek najugroženiji Romi, deca bez roditeljskog staranja i njihovi vršnjaci sa invaliditetom.

Povezane vesti