018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Dodeljene nagrade najuspešnijim osnovcima i srednjoškolcima (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

“Država koja je ulagala u znanje i mlade uvek je bila uspešna”, istakao je gradonačelnik prof. dr Zoran Perišić u pozdravnoj reči prilikom dodele drugog kruga “Vidovdanskih nagrada” najboljim niškim osnovcima i srednjoškolcima.
Trideset dve zahvalnice i 39 novčanih nagrada dodeljeno je niškim đacima koji su na međunarodnim i republičkim takmičenjima bili na pobedničkom podijumu.
Niški osnovnci i gimnazijalci nastavljaju žetvu medalja na međunarodnim i državnim takmičenjima. Grad Niš ponosan je što imamo najbolje matematičare, hemičare, muzičare i sportiste. Zasluga za ono što su postigli pripada najpre njima, a zatim i njihovim roditeljima i pedagozima.
Grad je iz budžeta, za drugi krug “Vidovdanskih nagrada” izdvojio 370.000 dinara. Komisija za podsticaj razvoja talentovanih učenika i studenata utvrdila je visinu novčane nagrade. Za osvojeno prvo mesto na državnim takmičenjima novčana nagrada iznosi 9.000, za drugo mesto 7.500 , a za treće mesto 6.000 dinara.
Za osvojena mesta na međunarodnim takmičenjima, nagrade su veće, i to za prvo mesto 12.000, za drugo 10.500, a za treće mesto 9.000 dinara.
Grad Niš je ove godine u prvom krugu „Vidovdanskih nagrada“ dodelio 289 novčanih nagrada učenicima osnovnih i srednjih škola. Za ovu namenu izdvojeno je iz budžeta 2.750.000 dinara.

Povezane vesti