018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Dodeljene nagrade na Svetosavskom sajmu knjiga (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

U Paviljonu u Tvrđavi dodeljene su tradiconalne nagrade 11. Svetosavskog sajma knjiga. Nagrađene suizdavačke kuće Paidea, Niški kultrni centar, “Vulkan”, a dodeljena su i četiri ravnopravna priznanja za doprinos u negovanju i afirmaciji kulturno istorijske baštine Niša. Žiri je ove godine imao više kriterijume u dodeli “Svetosavskog pečata”, pa dve nagrade nisu ni dodeljene.
Žiri u sastavu Dejan Stoiljković, Goram Maksimović i Alkeksandar Blagojević, odlučio je da ove godine ne dodeli nagradu za ukupunu izdavačku produkciju za 2014. godinu. Nagrade su dodeljne u kategoriji najbolja edicija i izdavački poduhvat.
Svetosavski pečat za tehnološko – tehnički tretman knjige dodeljen je izdavačkoj kuči Vulkan za knjigu “Lečenje biljem” autora Dr Jovana Tucakova, a nagrada za najbolji grafički dizajn knjige nije doeljena. O ovim nagradama, odlučivao je žiri u sastavu Slavoljub Stankovič, Saša Dimitrijević i Uroš Tošić.
Četiri ravnopravna priznanja za doprinos negovanju i afirmaciji tradicije i kulturno istorijske baštine dobili su Marina Gavrilović, Novica Ranđelovič, Sindikalna organizacija Samostalnog sindikata Javnog preduzeća Direkcija za izgradnju grada i grupa autora niškog Narodnog muzeja.
O ovim prznanjima odlučivao je tročlani žiri u sastavu Vidosav Petrović, Ljubiša Sokolović i Živojin Stanisavljević. Svetosavski sajam knjiga zatvara se 4.marta.