018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Doček Srpske nove godine u Parku Svetog Save (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Gradska opština Medijana, na dan dočeka Srpske nove godine, u Parku Svetog Save, a za ovaj dan pod imenom «Park ljubavi, vere i nade», uz veliki broj izvođača, klovnova, žonglera, akrobata, glumaca i drugih učesnika, i nezaobilazni vatromet, priredila je doček za naše najmlađe sugrađane.

Po rečima predsednika GO Medijana, prim.dr sc.med. Nebojše Krstića, slogan pod kojim se manifestacija održala ima simbolično značenje: ljubav – kao univerzalna vrednost, koja nas spaja; vera – adekvatna prostoru ispred Hrama sv.cara Konstantina i carice Jelena, zaštitnika Grada Niša i nada – simbol nadanja u sutra, u rađanje, a sve u cilju da nas bude više, ne samo u godini proglašenom Medijaninom godinom deteta, već i u narednim.

Naši najmlađi sugrađani, uživali su u novogodišnjim predstavama Lutkarskog pozorišta, Eko-pozorišta, igrarijama pozorištanca „Zvonce“, igrama ansambla „Branko“, muzici harmonikaša i pesmama učesnika Majske pesme.

Celodnevna manifestacija pod sloganom «Niška umetnost na dar» pružila je ne samo mališanima, već i starijim sugrađanima nezaboravan provod i druženje sa klovnovima i žonglerima, a najmlađi su mogli da učestvuju i u brojnim kreativnim radionicama i da osvoje vredne nagrade.

U okviru večernjeg programa, koji GO Medijana tradicionalno organizuje povodom dočeka Srpske nove godine, nastupiće Plastic Sunday, Penthouse band i Saita band. Tačno u ponoć, uz trubače, Nišlije će moći da uživaju u spektakularnom vatrometu.

Povezane vesti