018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Doc. dr Dragan Milić:”sve je spremno za početak rada klinike” (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Sutra, u ponedeljak u podne, tradicionalnim presecanjem vrpce, u prisustvu velikog broja zvanica, ambasadora i donatora počinje da radi novoizgrađeni objekat Klinike za kardiohirurgiju i transplatanciju u Nišu.

Da je sve spremno za otvaranje a prve operacije mogu da se očekuju vrlo brzo, potvrdio je za NTV direktor Klinike za kardiohirurgiju doc. dr Dragan Milić.

Jug Srbije dobija vrhunski medicinski centar. Objekat  po uzoru na svetske klinike se prostire  na površini  od blizu 2400 metara kvadratnih. Za 2, 5  miliona stanovnika koliko gravitira prema niškom KC spremne su tri operacione sale, intenzivna nega sa 10 postelja I stacionar za 19 pacijenata, kaže doc. dr Dragan Milić

Od ovog centra očekuje se da, za početak, broj upućenih pacijenata za intervencije na srcu ka Beogradu I Sremskj Kamenici bude prepolovljen.  Na novoj Klinici za kardiohirurgiju lekari će operistati tri do četiri pacijenta nedeljno, kaže Milić.

Niška kardiohirurgija vredna je oko 300 miliona dinara. Grad je u završnim radovima učestvovao sa 35 miliona dinara, dok je iz raznih donacija obezbeđena oprema vredna 5 miliona dinara.