018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Dobrovoljno davanje krvi kao znak zahvalnosti (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Kako bi izrazili zadovoljstvo dogovorom koji su postigli sa ministrom zdravlja, Zlatiborom Lončarom, Sindikat “Nezavisnost” Kliničkog centra Niš, organizovao je akciju dobrovoljnog davanja krvi. Ono što je zanimljivo je to da radnici neće iskoristiti slobodne dane koji im zakonski pripadaju. Podsećamo, kako je dogovoreno, 171 radnik će u narednom periodu dobiti ugovor o stalnom zaposlenju.
Mladen Marković radnik je Kliničkog centra u Nišu koji će, posle 14 godina, dobiti ugovor o radu na neodređeno vreme. On je zajedno sa svojim kolegama dobrovoljno dao krv u znak zahvalnosti.
Ovo je rezultat pregovora koji je Sindikat „Nezavisnost“ imao sa ministrom zdravlja, Zlatiborom Lončarom. Naime, u Kliničkom centru na određeno vreme zaposlen je 171 radnik, i svi će, sukcesivno, u narednom periodu, dobiti stalni radni odnos.
Podsećamo, kako bi na human način pokazali svoje nezadovoljstvo situacijom u KC-u, prvobitna ideja sindikata bila je da organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi, te tako na posao ne bi došao niko od njih zbog dva slobodna dana koje oni koji daju krv imaju po zakonu. Međutim, s obzirom da su rezultatima, kako kažu, i više nego zadovoljni, oni su odlučili da dobrovoljnu akciju davanja krvi realizuju, ali tako što neće iskoristiti nijedan slobodan dan.

Povezane vesti