018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Dobro planiranje i domaćinsko poslovanje

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Iako je bilo spremno na projektovani gubitak od milijardu i trista hiljada dinara, Privredno društvo „Jugoistok“ je, umesto toga, u prvoj polovini ove godine čak zaradilo četiristo dva miliona. Direktor ovog preduzeća Igor Novaković kaže da je to rezultat dobrog planiranja i domaćinskog poslovanja. Da bi se građani što brže i lakše otarasili dugova za struju, na raspolaganju su im od 15. avgusta još bolji uslovi za reprogram.

„Jugoistok“ je u prvoj polovini prošle godine zabeležio gubitak od 1.580.000.000 dinara. Za prvu polovinu 2013. projektovali su minus od milijardu i trista miliona. Zahvaljujući dobrom planiranju ostvareno je suprotno – dobitak od 402.000.000 dinara.

U „Jugoistoku“ ističu da nisu podržavali najnovije poskupljenje struje od 11 odsto. Privredno društvo nikada nije bilo stabilnije, a kada je reč o dugovanjima, građani od 15. avgusta do 30. novembra mogu da sklope novi, sada povoljniji, sporazum o reprogramu.

Nova odluka o reprogramu duga podrazumeva otpis 40 odsto starog duga, ukoliko kupac izmiri ostatak u roku od 15 dana. Ukoliko se ugovor potpisuje na 12 mesečnih rata, otpis duga iznosi 35%. Ugovor na 2 godine umanjuje dug za 30%, a ugovor na tri 25%. Ukoliko potpišete na 4 godine, iznos će biti manji za 20%, a na 5 godina dug će se umanjiti za 15%. Postoji mogućnost da se potpiše reprogram i na 10 godina, dakle 120 rata, ali u tom slučaju nema otpusta. I oni koji su ranije potpisali, sada mogu da potpišu novi sporazum.

Povezane vesti