018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

„Dobri prijatelji, dobre knjige i čista savest – to je idealan život“

Komentari: isključeni

Danas se završava 50. Sajam knjiga i grafike u Nišu, pa ako niste iskoristili priliku da vidite koja su nova izdanja ponudili izdavači, predstavljamo vam dva pisca i dva romana. Izdavčka kuća „Marks and Blids“ premijerno je predstvaila roman Živojina Ivkovića „Muke po Varvari“, a Portalibris „Rog slovenskih bogova“ mladog niškog pisca Miloša Petkovića.

Ove godine su Živojinu Ivkoviću izašla iz štampe dva romana. Na nedavno završenom beogradskom Sajmu , promovisana je njegova knjiga „Obala“, koja je i pre ovog predstavljanja dobila nagradu „Zlatna sova“ na Sajmu knjiga u istočnom Sarajevu. Ova nagrada ravna je NIN-ovoj u Srbiji, a dodeljuje se za najbolji neobjavljeni roman. Izdavač, „Marks and Blids, tempirao je izlazak iz štampe romana „Muke po Varvari“ baš za niški Sajam knjiga

Nišlija Miloš Petković ima 27 godina, njegov žanr je epska fantastika. Na štandu NKC-a promovisao je drugi deo trilogije „Perunov hroničar“. Roman pod nazivom „Rog slovenskih bogova“ objavila je izdavačka kuća „Portalibris“.

„Dobri prijatelji, dobre knjige i čista savest: to je idealan život“, rekao je davno Mark Tven i da dodamo , da je za predstojeće duge zimske večeri knjiga i naš izbor za dobru zabavu.

 

 

Povezane vesti