018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Do sutra uklonjena divlja deponija u Tome Roksandića (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

“Do kraja dana ili u utorak biće uklonjena divlja deponija nastala od posečenog granja u ulici Tome Roksandića br. 14“, kaže za Nišku televiziju, načelnik Komunalne inspekcije Saša Markišić. On kaže da u ovakvim slučajevima građani treba prethodno da se obrate Javno-komunalnom preduzeću “Gorica”, kako bi njegovi radnici izašli na lice mesta i očistili ovakav otpad.

U Komunalnoj inspekciji kažu da je divlja deponija u ulici Tome Roksandića br. 14 verovatno nastala tokom vikenda, jer ova služba do petka nije dobila prijavu o nakupljenom otpadu. Takođe, smatraju da su za ovakvu sliku krivi neodgovorni građani, koji nemaju svoje kontejnere, jer ne žele da plaćaju odvoz smeća.

Dakle, bez naloga Komunalne inspekcije, „Gorica“ može očistiti ovu vrstu otpada, ukoliko joj se građani prethodno obrate na broj 515-542. Ono što, takođe, predstavlja svojevrstan problem, jesu i dvorišta napuštenih kuća, koja ponekad podsećaju na džungle usred asfalta.

Ukoliko Osnovni sud ne bude u mogućnosti da daje naloge za čišćenje tuđeg zemljišta zaraslog u korov, trebalo bi, preporučuje Markišić,osnovati posebnu službu poput zoohigijene i ovlastiti je za izdavanje ove vrste naloga, kako bi grad sa ovoliko stanovnika bio čistiji.

Povezane vesti