018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Do rešenja uz podršku Grada

Komentari: isključeni

Za probleme sa kojima se suočava nekoliko fabrika iz sistema EI, uz podršku Grada, moglo bi uskoro da se pronađe adekvatno rešenje, kojim bi se izbeglo pokretanje stečaja.

- Na republičkoj Vladi je da pronađe najbolje rešenje i pomogne osnaživanje privrede u Nišu, kao što je to učinjeno u drugim gradovima, ističe zamenik gradonačelnika, Ljubivoje Slavković, koji je primio predstavnike sindikata.

Štrajk koji su organizovali Krizni štab Elektronske industrije i Samostalni i industrijiski sindikat, koji od republičke Vlade traže da se obustavi pokretanje stečaja u preduzećima EI Komerc, EI Televizija, EI Metal i Irin, imaće podršku ljudi koji vode Niš, kaže zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković.

Predstavnici sindikata kažu da se po socijalanom programu radnicima nudi od šest do devet hiljada evra, posle čega bi oni otišli na biro, a firme bile prodate. I dodaju da oni ne odustaju od ideje da se u krugu EI formira naučno-tehnološki park, dok nadležni iz Grada kažu da je taj prostor predviđen za drugu namenu.

Krizni štab traži da Ei Niš bude na spisku  24 preduzeća u Srbiji, u kojima se preispituje privatizacija, a sve zahteve poslali su predsedniku države, premijeru i vicepremijeru, kao i ministru finanisija i privrede.

Povezane vesti