018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Do kraja nedelje poznat novi komandant Žandarmerije

Komentari: isključeni

Direktor policije, Milorad Veljović najavio je da će do kraja nedelje biti poznato ime novog komandanta Žandarmerije i dodao da neće dozvoliti da se u donošenju te odluke, kao i u rad policije umeša politika. Pojedini mediji ovih dana izveštavaju da na čelo Žandarmerije dolazi sadašnji načelnik Policijske uprave u Nišu, Srđan Grekulović.

Prema pisanju lista „Politika“, Grekulovića će na mesto načelnika Žandarmerije Veljović predložiti u narednih nekoliko dana. Očekuje se da predlog direktora policije, Veljovića prihvati Ivica Dačić, premijer i ministar unutrašnjih poslova, koji bi trebalo da na papir sa Grekulovićevim imenom stavi svoj potpis i pečat. Kako navodi „Politika“, direktor policije nije demantovao, ni potvrdio ove nezvanične informacije. Prethodno, Veljović je prilikom obilaska jedinica u kopnenoj zoni bezbednosti, najavio da će do kraja nedelje biti postavljen novi načelnik Žandarmerije.

Da podsetimo, Grekulović je, kao Veljovićev čovek od poverenja, u martu postavljen za načelnika niške Policijske uprave. On je svojevremeno bio komandant beogradskog odreda Žandarmerije, zamenik komandanta Žandarmerije Srbije, a godinu dana, od 2008. do 2009. i vršilac dužnosti komandanta ove jedinice. Na toj funkciji ga je nasledio sada bivši komandant Bratislav Dikić, koji je nedavno smenjen sa ovog mesta i postavljan za Veljovićevog pomoćnika.

Povezane vesti