018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Do kraja godine još 20 komunalnih policajaca (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Do kraja godine u Nišu će početi da radi još 20 komunalnih policajaca, što bi trebalo značajno da doprinese podizanju komunalnog reda na kritičnim mestima u gradu – oko pijaca, gradilišta, ali i u samom centru Niša, gde smo godinama unazad svedoci vanpijačne prodaje. Budući pripadnici će u narednom periodu proći obuku za komunalne policajce i, pošto budu angažovani, steći će se uslovi za osnivanje rejonskih ekipa koje će neprekidno biti u svim delovima grada.

Gostujući u emisiji ,,Hoću da znam“, načelnik Komunalne policije, Igor Džonić, pojasnio je da je našem gradu potrebno još 25 komunalnih policajaca kako bi mogli da naprave valjanu strategiju rada i omoguće pojačaju prisustvo, kontrole i kažnjavanje.

Standard predvidja da na 5000 gradjana ide jedan komunalni policajac. Niš ih trenutno ima 26. Povećanjem njihovog broja za 20 do kraja godine, steći će se uslovi da se oforme rejonske ekipe koje će u svakom trenutku moći efikasno da reaguju, kako po prijavi, tako i samoinicijativno, rekao je načelnik Džonić. Asistencija kontrolorima u gradskom prevozu biće nastavljena i u narednom periodu jer, kako dodaje, dužni su da poštuju gradsku odluku koja predviđa i to da asistiraju javno-komunalnim preduzećima u pružanju usluga.

U narednom periodu Komunalna policija upozoravaće sve one koji blokiraju staze za invalide na trotoarima, posle čega će krenuti u kažnjavanje.

Povezane vesti