018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Do kraja godine će započeti radovi na završetku Somborskog bulevara (VIDEO)

Završetkom Somborskog bulevara, Niš će dobiti zaokružen saobraćajni prsten koji će umnogome rasteretiti centar i najprometnije ulice. Najviše koristi od Somborskog bulavara imaće žitelji naselja Branko Bjegović jer će ih ova saobraćajnica približiti užem centru grada, kaže gradski većnik Srđan Vasković
Somborski bulevar zajedno sa još šest niških bulevara: Bulevar Stefan Nemanja, Vizantijski i bulevar Car Konstantina, bulevar Medijana, Nikola Tesla i 12. februar, čini infrastrukturni saobraćajni prsten grada. Stoga je rukovodstvo grada uvidelo značaj završetka ove vitalne saobraćjnice. Zbog izmena u trasi bilo je neophodno regulisati imovisnko-svojinske odnose. Pregovori sa Vojskom Srbije o ustupanju dela zemljišta tzv. Tenkovskog poligona uspešno su završeni pa se vrlo brzo očekuje kompletiranje projektne dokumentacije i dozvole za nastavak gradnje, kaže Vasković.
Kao i kod svih velikih infrastrukturnih objekata, najveći problem je kako obezbediti dovoljno novaca.
U gradu veruju da će do kraja godine započeti radovi na završetku Somborskog bulevara koji po arhitekturi, brojnosti i veličini stambenih i drugih objekata predstavlja jedan od najlepših i najmodernijih u gradu.

  • Grga

    A Bulevar Petra Arandjelovica!?!
    Vidi se koliko grad brine o njemu!Nije u stanju da zavrsi deonicu od 20 metara,a kamoli kruzni tok na ukrstanju sa ulicom Vojvode Radomira Putnika i nastavak bulevara prema Novom groblju.