018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Do daljenjeg nema uslova za povratak u Obrenovac

Komentari: isključeni

Po nalogu ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, u Obrenovcu je jutros formiran Operativni štab, koji će sprovoditi sve potrebne mere za normalizaciju života u tom gradu, ali u ovom trenutku nije moguće proceniti koliko će vremena proteći pre nego što evakuisanim građanima bude upućen poziv da se vrate u svoje domove.

Stefanović je Tanjugu izjavio da je voda u Obrenovcu u opadanju, ali da postoje delovi koji su i dalje pod vodom, tako da grad još nije bezbedan za povratak stanovništva.
„Voda se povlači i nadam se da će se za nekoliko dana potpuno povući, a jedinice policije su na terenu i obezbeđuju transport hrane i vode za stanovništvo i sigurnost u gradu“, rekao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, u gradu su uspostavljeni i punktovi za hitnu medicinsku pomoć, tako da će svi oni kojima su potrebni lekovi, transport do bolnice, dijaliza i slične intervencije veoma brzo dobiti pomoć.
„Sve službe funkcionišu, ali biće nam potrebno vreme, koje ne mogu da preciziram da u potpunosti završimo sve što je potrebno da grad funkcioniše kao ranije i nadam se da nam neće trebati mnogo vremena pre nego što pozovemo ljude da počnu da se vraćaju“, rekao je Stefanović.

U Obrenovac su, inače, kako je jutros saopšteno iz MUP-a, dopremljene pumpe za vodu, čamci, agregati, terenska i teretna vozila, minibusevi i sva ostala oprema potrebna za normalizaciju stanja u gradu.

Evakuacija se, kako je saopšteno, nastavlja, a MUP apeluje na građane da, radi bržeg i efikasnijeg sprovođenja akcije evakuacije i pružanja pomoći ugroženim građanima, sarađuju i prate instrukcije pripadnika spasilačkih službi.

Ulaz u Obrenovac inače blokira policija, a na prilazima gradu ima dosta građana koji pokušavaju da se obaveste o svojim rođacima i poznanicima koji još nisu evakuisani.

(Tanjug)

Povezane vesti