018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Dnevno na pregled oko 5000 osoba (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

U niškom Domu zdravlja se odustalo od zakazivanja pregleda. Tu mogućnost će samo imati oni kojima je zbog obaveza neophodno da u tačno određeno vreme obave pregled kod lekara opšte prakse. Direktor ove zdravstvene ustanove doc. dr Milorad Jerkan kaže da je ovakav model drastično smanjio listu čekanja na radiološke preglede, na koje se sada ne čeka duže od mesec dana. Ostao je, međutim, problem nedostatka medicinskog kadra, pa Jerkan optimistično gleda na najave iz resornog ministarstva koje se tiču novih radnih mesta u zdravstvenim ustanovama. 

Budući da ne možemo da predvidimo kad ćemo se razboleti, u niškom Domu zdravlja se odustalo od zakazivanja pregleda. Postoji, međutim, izuzetak koji se tiče onih ljudi koji zbog brojnih obaveza, moraju da svaki svoj minut dobro isplaniraju.

Dok su se zakazivali, na radiološke preglede se, prema rečima Jerkana, čekalo I po šest meseci. Sada se oni obavljaju u roku ne dužem od mesec dana, uverava prvi čovek niškog Doma zdravlja. Da ne ide baš sve tako glatko u ovoj ustanovi pokazuje I hronični problem nedostatka medicinskog osoblja koji bi, prema najavama Ministarstva zdravlja, konačno trebalo da bude rešen.

U svim objektima niškog Doma zdravlja dnevno se, u proseku, pregleda oko 5000 ljudi.