018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Direktori gradskih preduzeća poznati do kraja meseca?

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Na inicijativu predsednika Skupštine Grada Niša, održan je sastanak po pitanju izbora novih direktora gradskih preduzeća, kako bi se svi koji učestvuju u tom procesu podstakli na efikasnije sprovođenje zakonske procedure. Sastanku su prisustvovali prof. dr Mile Ilić, predsednica komisije Skupštine grada za izbor direktora – Sanja Milijić, i načelnici resornih uprava, kojima Komisija dostavlja predloge kandidata.

Izbor novih direktora se sprovodi po Zakonu o javnim preduzećima, a iako krajnji rok za izbor kandidata nije propisan, predsednik gradske Skupštine je na današnjem sastanku pozvao sve odgovorne da se čitav proces izbora ubrza, kako bi se već do kraja septembra, na predstojećoj sednici Skupštine grada, i zvanično odlučivalo o tome ko će biti novi direktori.

Na sastanku je konstatovano da je proces izbora u završnoj fazi, dok je predsednik gradskog parlamenta pozvao na poštovanje zakona u izbornom postupku, i izrazio zadovoljstvo što su se predsednica Komisije, kao i svi nadležni načelnici gradskih uprava usaglasili da se rok, koji je on predložio, ispoštuje. Ukoliko se današnji dogovor realizuje, Grad Niš će, kako je i najavljivano, do kraja meseca dobiti direktore u svim gradskim javnim preduzećima, čime će ovaj važan proces za funkcionisanje grada, koji je započeo maja meseca, nakon usvajanja novog Zakona o javnim preduzećima i formiranja Komisije Skupštine Grada za izbor direktora, biti okončan u dogovorenom roku.

Povezane vesti