018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Direktor EPS-a obišao potrošače sa „milionskim“ računima (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , , ,

Direktor Elektroprivrede Srbije Aleksandar Obradović je, sa direktorom „Jugoistoka“ prof. dr Igorom Novakovićem, obišao potrošače kojima su, greškom, stigli “milionski” decembarski računi. Greška na računima je u početnom stanju brojila koje je dobilo novoformirano privredno društvo „EPS snabdevanje“, a ne u očitavanju utrošenih kilovatsati, rekao je Novaković.

Decembarski računi za struju iznenadili su mnoge, a najviše troje Nišlija koji su dobili “milionske” račune. Nebojša Petković, rekorder iz Brzog Broda, svoj račun od skoro 24.500.000 dinara nije želeo ni da reklamira jer je, kaže, očekivao da će distribucija sama ispraviti grešku. Međutim, lično izvinjenje generalnog direktora EPS-a Aleksandra Obradovića ga je iznenadilo.

Direktori EPS-a i „Jugoistoka“ obišli su i porodicu Tošić, čiji je decembarski račun umesto uobičajenih 420 dinara za angažovanu snagu u podrumu, bio 1.700.000 dinara. Njihov račun je već ispravljen, a novi su, kažu, već izmirili.

Na području “Jugoistoka” ima 600.000 potrošača, a mesečno ima oko 1 odsto reklamacija, kažu u ovom privrednom društvu. Ove greške su pojedinačni slučajevi, a uzrok nije loše očitavanje utrošenih kilovatsati, već pogrešno početno stanje brojila.

Rukovodstvo je obišlo i Dušana Anisimova čiji je decembarski račun iznosio 1.900.000 dinara. I ova greška je ispravljena, a novi račun je skoro duplo veći od prosečnih, koji su iznosili oko 3 i po hiljade. Avgusta je struja poskupela 10 odsto, uvedene su takse za obnovljive izvore energije i javnog snabdevača, a i PDV je povećan za 2 odsto, što je dodatno uticalo na račune, kažu u “Jugoistoku”.

Povezane vesti