018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Direktan prenos intervencije za učesnike Balkanskog skupa kardiologa u Beogradu (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Interventni kardiolog niškog Kliničkog centra dr.Nenad Božinović i jedan od najrenomiranijih svetskih kardiologa dr Alfred Galasi, uspešno su izveli proceduru otvaranja arterije kod pacijentikinje iz Zaječara. Ovu intevenciju, uz tehničku podršku NTV, uživo su pratili i učesnici Balkanskog skupa interventnih kardiologa koji se održava u Beogradu.
Čitava procedura otvaranja stoprocento zapušenog krvnog suda specijalnim žicama i mikrokateterima, trajala je 4 sata. Rad srčanog mišića je normalizovan i pacijentkinja više neće morati da strahuje.
Sicilijanac dr Alfredo Galasi jedan je od tri najpriznatija inerventna kardiloga u svetu. Proceduru otvaranja zapušene arterije sa niškim kolegama, obavlja po drugi put.
Stručnjaci niškog Kliničkog centra intervencije ovog tipa obavljaju rame uz rame sa kolegama iz KC Srbije. To ilustruje i podatak da je u okviru najvećeg skupa interventnih kardiologa Balkana, pored Niša, ista procedura otvaranja arterija demonstrirana uživo, iz edukativnih razloga, i kod 30 pacijenata hospitalozovanih u 4 beogradska medicnska centra.