018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Direkcija za javni gradski prevoz raspisaće tender za ulazak u javno-privatno partnerstvo sa prevoznicima. (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Do kraja nedelje Direkcija za javni gradski prevoz raspisaće tender za ulazak u javno-privatno partnerstvo sa prevoznicima.
Gradski i prigradski prevoz biće boljeg kvaliteta jer će kontrola prevoznika biti pojačana, a počeće i primena elektronske prodaje kartica, kaže gradski većnik zadužen za saobraćaj Mihajlo Zdravković.

Ko će od privatnika prevoziti Nišlije od 1. septembra odabraće komisija na tenderu koji će biti raspisan do kraja nedelje. Javni gradski prevoz u Nišu trebalo bi da bude efikasniji, kaže gradski većnik zadužen za saobraćaj. Jedan od razloga je stroža kontrola i rigoroznije kazne za prevoznike, ali i uvažavanje primedbi i predloga putnika. Zahvaljujući novim ugovorima, grad će i uštedeti jer više neće plaćati konduktere.
Kondukteri će u gradskom i prigradskom prevozu prodavati elektronske kartice, što će onemogućiti da istu karticu prodaju više puta ili da jednu karticu koristi nekoliko putnika.
Vrednost novog tendera koji predviđa privatno-javno partnerstvo je 6 milijardi dinara i trajaće narednih 5 godina, kaže gradski većnik Mihajlo Zdravković.