018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Direkcija ne gubi vreme

Komentari: isključeni

Gradskopoljska ulica u niškom naselju Branko Bjegović dobila je asfalt. U Direkciji za izgradnju grada kažu će se truditi da narednih meseci realizuju sve planirane poslove, iako u budžetu trenuno nema para za redovno i periodično održavanje.

I sektor izgradnje čeka odobrenje Uprave za finansije. Ipak, narednih nedelja očekuje se realizacija projekata iz Nacionalnog investiconog plana.

Dvesta šezdeset metara asfalta u dva sloja, Gradskopoljska ulica  je jedna od desetak koje su od prošle godine asfaltirane u opštini Crveni krst

I u drugim delovima grada očekuju sređene ulice, ali tu se sada javlja problem. U gradskom budžetu nema više para za redovno i periodično održavanje. To znači da je stalo krpljenje udarnih rupa, održavanje puteva, slivnika, javne rasvete i čišćenje deponija. Sa druge strane, usred sezone, Uprava za finansije nije dala saglasnost da Direkcija raspiše tender za program izgradnje. Tenderska procedura traje dva meseca. U Direkciji kažu da neće izgubiti to vreme. Šalju potrebne papire za javne nabavke NIP-u, ističe izvršni direktor Direkcije Branislav Jovanović.

To su, pre svega, radovi na rekonskrukciji Oficirskog doma. Izabran je najbolji ponuđač, a cena je smanjena sa sto dvadeset na sto miliona. Razliku je Grad uštedeo za neki drugi projekat. Međutim, i za dobijanje projekata i para iz NIP-a, gradski budžet treba delom da učestvuje.

Za asfaltiranje Gradskopoljske ulice u naselju Branko Bjegović potrošeno je oko četiri milona dinara.

Povezane vesti