018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Dinkić u Nišu: „Ova Vlada neće dugo potrajati“ (VIDEO)

„Vladajuća koalicija potrajaće  samo nekoliko meseci i zato se spremajte za vanredne republičke izbore“, rekao je u Nišu predsednik Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić poručivši i da bez stranke na čijem je čelu, nema buduće stabilne Vlade. Dinkic je večeras svečano uručio članske karte članovima URS-a iz Niša, a ceremoniji su prisustvovali i potpredsednica stranke Verica Kalanović, kao i predsednik gradskog odbora Branislav Jovanović.

Obraćajući se članovima URS-a u prepunoj sali Niškog simfonijskog orkesta, Dinkić je rekao da će se ta stranka i dalje zalagati za jačanje regiona i vraćanje ekonomske snage iznemoglom jugu Srbije, za donošenje zakona na osnovu kojeg bi novac od poreza na rad ostajao u gradovima u kojima se i naplaćuje, za donošenje novog izbornog zakona na osnovu kojeg bi gradonačelnici i predsednici opština bili birani direktinim putem. Predsednik URS-a je ovom prilikom istako i da aktuelna Vlada nema odgovor na pitanje kako građanima Srbije obezbediti posao.

Ova stranka zalagaće se i za  dovođenje konkretnih investitora i za razvoj poljoprivrede. Potpredesdnica URS-a Verica Kalanović istakla je i da se narod na jugu Srbije umorio od političkih priča i da traži akciju, te da Srbija mora biti zemlja regiona ukoliko želi biti moderna drzava.

Predsednik Gradkog Odbora Branislav Jovanović rekao je, između ostalog, da URS ima jaku organizaciju na jugu Srbije, zahvaljujući velikom članstvu i aktivnostima  niškog odbora ove stranke, što će dati rezultate i na narednim izborima, uveren je Jovanović.

Lideri stranke ovom prilikom su se zahvalili  novim članovima što svoje znanje stavljaju u službu politike koja menja jug Srbije. Inače, URS sa uključivanjem novih snaga, na teritoriji Niša ima oko 9000 clanova, čime je, kako je rečeno, u prednosti u odnosu na sve ostale gradske odbore u Srbiji.

Povezane vesti